FRÅGOR & SVAR:

 

1. När börjar nästa termin?

– Nästa terminsstart står alltid angiven under fliken ”Schema”. Ni hittar veckan den kommande terminen startar under det nuvarande schemat. Det är även där som det kommande schemat kommer att läggas ut, så fort det blir satt. Vill ni dessutom få ett mail så fort det nya schemat börjar släppas? Anmäl er till vårt Nyhetsbrev längst ner på hemsidan.

 

2. Har ni någon åldersgräns?

– Vi har valt att lägga in en åldersgräns på 18 år, eller från 16 år med målsmans godkännande. Anledningen till det är eftersom Pole Dance tyvärr fortfarande anses sexuellt utav vissa pga den bild som tidigare visats i media. Hos oss på Pole Point Studio så strippar vi dock inte utan fokuserar på trick och dans. Trots detta så vill vi dock ge föräldrar till ungdomar mellan 16-18 år chansen att vara med och bestämma om de tycker att deras ungdomar ska utföra just den här träningsformen, precis som de får vara med och bestämma om deras barn ska utföra Karate eller Boxning tex. (Vi har även infört en ”Kids Pole” till barn mellan 8-12 år. Samt en Ungdoms-Pole mellan 13-15.)

 

3. Kan jag börja i Pole Dance, även om jag är lite större?

– Givetvis! Vi har tjejer & killar i alla storlekar & älskar variationen det medför! Ni kommer alla att utföra trick utifrån er egen nivå, & upptäcka att vi alla har både styrkor och svagheter – oavsett storlek. Tillsammans kommer vi jobba på just dina mål, utifrån dina egna förutsättningar.

 

4. Kan jag börja hos er, även om jag är äldre?

Definitivt! Vi har ett stort spann med åldrar, med allt ifrån 16-76. ”Det är inte siffrorna i födelsebeviset som avgör min ålder, det är hur gammal eller ung som jag känner mig”… Hos oss pratar vi aldrig om ålder, om inte eleverna själva tar upp det. Helt enkelt för att det inte är relevant för er träningsresa.

 

5. Finns det några fysiska hinder för att börja i Pole Dance? 

Vi rekommenderar inte Pole Dance till dem som har problem med handlederna, eller sina händer. Detta eftersom dessa används väldigt mycket i Pole, & därför påfrestas mycket. I övrigt går det mesta, med lite olika varianter och metoder. Pole har ett fantastiskt sätt att stärka upp kroppen & lätta på både smärtor, & bygga muskler!

 

6. Kan jag som kille/man gå kurser hos er?

Givetvis! Hos oss är alla välkomna – av alla kön, åldrar, storlekar och längder. Detta gäller både våra Pole Dance-kurser, samt våra stretch & styrke-pass.

 

7. Måste man vara vig för att gå kursen ”Stretch for Pole”, eller ”Strength to stretch”?

Absolut inte! Stel som ett järnspett, eller vig som en slingrandes orm… alla är välkomna till dessa kurser! Faktum är att de som oftast ser den snabbast utvecklingen är de som är väldigt stela i starten 🙂 Vi lägger upp dessa kurser utifrån gruppens önskemål så oavsett om du är stel i höfter, ben, axlar, bröst eller rygg tex så hjälper vi dig med nya övningar & stretchar för att lätta på spänningar & mjuka upp kroppen.

 

8. Måste jag ha gått på gym tidigare, eller redan vara stark ändå, för att gå kurserna ”Strength to stretch”, ”Abs & Ass”, eller ”Arms & Shoulders”? 

Ni behöver ingen tidigare erfarenhet utav gym, eller ens någon speciell styrka, för att gå dessa kurser. Faktum är att majoriteten utav dem som väljer kurserna ”Strength to stretch” och ”Arms & Shoulders” tex gör det just för att de saknar tidigare erfarenhet – & nu är villiga att lära sig. Oavsett vilken kurs ni väljer av förslagen ovan, så kommer det att finnas en instruktör med er som visar, & pushar er till nya kunskaper, och styrkor!

 

9.  Kan man ringa er?

Nej, man kan tyvärr inte ringa oss. Men, vi svarar alltid på Mail inom 12h, och oftast betydligt snabbare än så. Maila oss därför gärna era eventuella funderingar så besvarar vi ert Mail så fort vi bara kan. Mailen är:  info@polepointstudio.se

 

10. Vart hittar jag er i sociala medier?

Vi finns på Facebook under: ”Pole Point Studio”. Är man elev hos oss så finns det även en privat grupp för studions elever. Den hittar ni när ni söker på ”Pole Point PALS”. Vi finns även på Instagram under #PolePointStudio.