Studion

Pole Point Studio öppnades i Januari 2013 utav mig, Janina Näslund. Som instruktör så tycker jag att det är viktigt att se dig som person och fokusera på det som just du behöver extra hjälp med. Alla är lite nervösa när man börjar något nytt, och inom Pole Dance så finns det tyvärr många fördomar. Fördomar som att man måste vara både lång, smal, vig och stark för att börja träna Pole Dance tex. Något som inte stämmer det minsta! Alla kan dansa Pole Dance, och det är just det jag vill att mina elever ska förstå. Ingen kan vara bäst på allt, men alla kan hitta saker som just dom är fantastiska på efter lite träning. Saker de kan vara stolta över och bära med sig även i deras vardag. Hos oss fokuserar vi väldigt mycket på välmående och att stärka våra elever både fysiskt, men också psykiskt! Sammanhållningen är A&O & stöttningen och peppen alltid närvarande 💕


Den nya studion på hela 230kvm ligger i centrala Sundsvall på Bergsgatan 19, strax ovanför bion i Sundsvall. I studion finns det 2 stycken Pole Dance-salar, en vi kallar “stora salen” där majoriteten utav våra lektioner sker, och en som kallas “Open Pole-salen”. I Open Pole salen har du som elev under pågående termin möjlighet att träna friständigt på de trick du lär dig under lektionerna, samt tillgång till vårt nya fräscha gym med alla maskiner du kan tänkas behöva för ett ordentligt helkroppspass. Open Pole-salen är ledig alla kvällar i veckan när det är lektioner i stora salen, förutom under något enstaka Pole Dance 1-pass som ibland placeras i Open Pole-salen om det pågår lektioner på högre nivå i den andra salen. Detta meddelas då i god tid till övriga elever. (Enstaka Twerk-pass kan även ske i Open Pole-salen, även dessa meddelas i god tid.)

Gymmet innehåller som sagt allt för att kunna köra igenom hela kroppen med bla benpress, hacklift, 20kg’s skivstång + fria vikter, sittande rodd-maskin, hantlar mellan 1-10kg st, ställbar cablecross i alla olika höjder med ett flertal olika grepp & handtag, latsdrag, utsida/insida lår-maskin, powertower att träna mage, armhävningar samt chins och dips i, samt pilatesbollar, kettlebels, hopprep, gummiband och mattor. Alla dessa är fria att använda för dem som går en kurs, dock ej under våra Strength to stretch-pass samt GIRL POWER-pass (30min) när de eleverna tar upp platsen för en stund.

Förutom detta så erbjuder vi även en liten sal där ni kan träna extra på stretch, eller varför inte vanlig dans så som tex bugg, foxtrot mm inför tex ert bröllop eller liknande.

Stora danssalen har gott om speglar, över 3 meter i takhöjd och hela åtta stycken 45″ pole dance stänger i materialet Krom. Alla stänger är självklart monterade för att sitta ordentligt på plats och utav märket X-pole XPERT som är omtalade som de säkraste stängerna på marknaden.

Lilla danssalen (open pole salen) har även den stänger utav märket X-Pole XPERT i storlek 45″. Dessa är dock inte i krom utan svarta, men fungerar precis likadant som dem i krom. Open Pole salen/lilla salen har 7st stänger med en lägre takhöjd av 2.77cm. Även här finns en del speglar för att ni ska kunna se er själva utföra diverse olika trick på stängerna.

Självklart så har vi även två omklädningsrum till ert förfogande. Ett större utan dusch, och ett mindre i gymmet med dusch.

Hos Pole Point Studio är alla välkomna, både ung och gammal, smal och tjock, vig och stel, så länge du är över 18 år. Alternativt 16 år med målsmans godkännande. Anledningen till att det finns en åldersgräns är eftersom Pole Dance tyvärr fortfarande anses sexuellt utav vissa människor pga den bild som tidigare visats i media. Hos oss på Pole Point Studio så strippar vi dock inte utan fokuserar på trick och dans. Trots detta så vill vi ge föräldrar till ungdomar mellan 16-18 år chansen att vara med och bestämma om de tycker att deras barn ska utföra just den här träningsformen, precis som de får vara med och bestämma om deras barn ska utföra Karate eller Boxning. Vi välkomnar alltid tveksamma föräldrar att kontakta oss för att få komma och vara med under ett pass för att med egna ögon få se att vi har tagit bort stängerna ifrån strippteasens värld och fört in den i träningens värld. Vi vill ta tillbaka det vackra till pole dancen med fokusering på fina snurrar, vackra danssteg och flytande floorwork som binder samman alla trick till en vacker dans som stärker oss inte bara fysiskt utan även psykiskt genom ökat självförtroende.

Tveka inte att kontakta oss på: info@polepointstudio.se


Här kan ni läsa om oss i media:

Njus.me 18-05-01 – https://www.njus.me/nyheter/offentlighet/1190/joakim-nilsson/1657/462638/succe-for-valgorenhetsshowen-pole-for-life?utm_source=share
Aftonbladet 15-09-15 – http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21419867.ab
SVT 15-09-14 – http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/jogga-sakert-med-janina
METRO 15-09-14 – http://www.metro.se/nyheter/efter-valdsdaden-nu-startar-janina-26-joggingtraffar/EVHoin!gKZxc86n94jBE/
Sundsvalls Tidning 15-09-13 – http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/fick-nog-av-oron-anordnar-gemensamma-joggingkvallar
Sundsvalls Tidning 13-12-09 – http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.6579257-dansade-for-valgorenhet
Dagbladet 13-12-04 http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6579468-poledance-for-valgorenhet-blev-storsucce
Dagbladet 13-10-04 – http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6343837-janina-laddar-for-behjartansvard-dans
Dagbladet 13-10-04 (film-klipp) – http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6345727-tv-se-klippet-med-pole-dance-tjejerna
Dagbladet 13-09-04 – http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.6243919-har-tranar-du
Dagbladet 13-08-10 – http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6161475-moderaterna-tar-sats-for-battre-foretagsklimat
Dagbladet 13-01-04 – http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.5448758-janina-ska-fa-snurr-pa-traningen-i-sundsvall-city