Studion

Instruktörerna på Pole Point Studio

Pole Point Studio öppnades i Januari 2013 utav mig, Janina Näslund. Min dröm var att skapa en plats där sammanhållningen skulle vara A&O & stöttningen och peppen alltid närvarande 💕 Något som jag stolt kan säga att vi lyckats med genom åren!

Hos oss finns en ständigt närvarande gemenskap. En gemenskap som går över kursgränserna och genomsyrar hela studion. Det är ständigt “Vi-tänk” där alla ska få en plats att känna sig sedda, trygga och uppskattade på. Detta oavsett om man går en Pole dance-kurs, eller en ren fitness- och/eller dans-kurs av något annat slag.


Den nya studion på hela 230kvm ligger i centrala Sundsvall på Bergsgatan 19, strax ovanför bion i Sundsvall. I studion finns det 2 stycken Pole Dance-salar, en vi kallar “stora salen” där majoriteten utav våra lektioner sker, och en som kallas “Open Pole-salen”. I Open Pole-salen har du som elev under pågående termin möjlighet att träna friständigt på de trick du lär dig under lektionerna. Men det slutar inte där. Ni har även tillgång till vårt gym, och vår stretch-sal.

Open Pole-salen är ledig alla kvällar i veckan när det är lektioner i stora salen, förutom under något enstaka Pole Dance 1-pass som ibland placeras i Open Pole-salen om det pågår lektioner på högre nivå i den andra salen. Detta meddelas då i god tid till övriga elever. (Enstaka Twerk-pass kan även ske i Open Pole-salen, även dessa meddelas i god tid.)

Gymmet innehåller allt för att kunna köra igenom hela kroppen med bla benpress, hacklift, 20kg’s skivstång + fria vikter, sittande rodd-maskin, hantlar mellan 1-10kg + 15kg & 16kg, ställbar cablecross i alla olika höjder med ett flertal olika grepp & handtag, latsdrag, utsida/insida lår-maskin, powertower att träna mage, armhävningar samt chins och dips i, samt pilatesbollar, kettlebells, hopprep, gummiband och mattor. Alla dessa är fria att använda för dem som går en kurs, dock ej under våra Strength to stretch-pass samt Arms & Shoulders-pass (30min) när de eleverna tar upp platsen för en stund.

Förutom detta så erbjuder vi även en sal där ni kan träna extra på stretch, eller varför inte vanlig dans så som tex bugg och/eller foxtrot mm inför ert bröllop eller liknande.


Stora danssalen har gott om speglar, över 3 meter i takhöjd och hela åtta stycken 45″ pole dance stänger i materialet Krom. Alla stänger är självklart monterade för att sitta ordentligt på plats och utav märket X-pole XPERT som är omtalade som de säkraste stängerna på marknaden.

Lilla danssalen (open pole-salen) har även den stänger utav märket X-Pole XPERT i storlek 45″. Dessa är dock inte i krom utan svarta, men fungerar precis likadant som dem i krom. Open Pole salen/lilla salen har 7st stänger med en lägre takhöjd av 2.77cm. Även här finns en del speglar för att ni ska kunna se er själva utföra diverse olika trick på stängerna.

Självklart så har vi även två omklädningsrum till ert förfogande. Ett större utan dusch, och ett mindre i gymmet med dusch.


Hos Pole Point Studio är alla välkomna, både ung och gammal, smal och tjock, vig och stel, så länge du är över 18 år. Alternativt 16 år med målsmans godkännande. Anledningen till att det finns en åldersgräns är eftersom Pole Dance tyvärr fortfarande anses sexuellt utav vissa människor pga den bild som tidigare visats i media. Hos oss på Pole Point Studio så strippar vi dock inte utan fokuserar på trick och dans. Trots detta så vill vi ge föräldrar till ungdomar mellan 16-18 år chansen att vara med och bestämma om de tycker att deras barn ska utföra just den här träningsformen, precis som de får vara med och bestämma om deras barn ska utföra Karate eller Boxning tex. Vi välkomnar alltid tveksamma föräldrar att kontakta oss för att få komma och vara med under ett pass för att med egna ögon få se att vi har tagit bort stängerna ifrån strippteasens värld och fört in den i träningens värld. Hos oss fokuserar vi istället på fina snurrar, vackra danssteg och flytande floorwork som binder samman alla tyngre trick till en vacker dans som stärker oss inte bara fysiskt utan även psykiskt genom ökat självförtroende.

Tveka inte att kontakta oss på: info@polepointstudio.se


Här kan ni läsa om oss i media:

Njus.me 18-05-01 – https://www.njus.me/nyheter/offentlighet/1190/joakim-nilsson/1657/462638/succe-for-valgorenhetsshowen-pole-for-life?utm_source=share
Aftonbladet 15-09-15 – http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21419867.ab
SVT 15-09-14 – http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasternorrland/jogga-sakert-med-janina
METRO 15-09-14 – http://www.metro.se/nyheter/efter-valdsdaden-nu-startar-janina-26-joggingtraffar/EVHoin!gKZxc86n94jBE/
Sundsvalls Tidning 15-09-13 – http://www.st.nu/medelpad/sundsvall/fick-nog-av-oron-anordnar-gemensamma-joggingkvallar
Sundsvalls Tidning 13-12-09 – http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.6579257-dansade-for-valgorenhet
Dagbladet 13-12-04 http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6579468-poledance-for-valgorenhet-blev-storsucce
Dagbladet 13-10-04 – http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6343837-janina-laddar-for-behjartansvard-dans
Dagbladet 13-10-04 (film-klipp) – http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6345727-tv-se-klippet-med-pole-dance-tjejerna
Dagbladet 13-09-04 – http://st.nu/medelpad/sundsvall/1.6243919-har-tranar-du
Dagbladet 13-08-10 – http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.6161475-moderaterna-tar-sats-for-battre-foretagsklimat
Dagbladet 13-01-04 – http://dagbladet.se/nyheter/sundsvall/1.5448758-janina-ska-fa-snurr-pa-traningen-i-sundsvall-city